Üllői Lövész Klub
 
 
   Dokumentumok      2014- VILÁGBAJNOKSÁGON JÁRTUNK
 
 Klub Elnök
Zemen József
2225. Üllő Ócsai út 51
telefon:06309624580
Lőtér: Üllő Maglódi út (ipari terület)
Nyitvatartás
Időpont egyeztetés telefonon.
 
 http://www.üllőilövészklub.hu/viewtopic.php?f=10&t=5400 
 

SZILUETTLÖVŐ VILÁGBAJNOKSÁG

2014. július 18. és 23-a között rendezték meg a 11. IMSSU Sziluettlövő Világbajnokságot, a csehországi Ludkoviceben.

A kétévenként megrendezésre kerülő világversenyre a Magyar Dinamikus Lövészsport Szövetség Sziluett lövő válogatottja három fő puskás versenyzővel képviseltette magát, a Palkó Gábor, Medveczki Zoltán és dr. Gombos László alkotta csapattal.

A világbajnokságon 17 ország, 197 versenyzője állt lőállásba a pisztoly és puska versenyszámokban, a légfegyvertől a kiskaliberű fegyvereken keresztül a nagyöbű fegyver kategóriákig.

A tudásszint alapján a versenyzőket előzetesen, a nevezés után négy kategóriába sorolták („Nemzetközi”, „Mester”, „A”, illetve a „B” szint), így a kevésbé eredményes versenyzők is érhettek el egyéni sikereket a saját tudás szintű kategóriájukban.

Dr. Gombos László, az Üllői Lövész Klub versenyzője a:

  • Könnyű puska „Nemzetközi” kategóriában: az egyéni 7. helyet;

 Sziluett puska „Mester” kategóriában: az egyéni 4. helyet;

  • Légpuskában (kategóriától függetlenül): az egyéni 19. helyezést ért el (a helyszínen kölcsönkért légpuskával, távcsővel);

  • Csapatunk a 8. helyet szerezték meg.

Ezúton is szeretném a köszönetemet kifejezni a klubom felé, hogy segítette a világbajnokságra történő felkészülésemet, illetve a lőtér használatot!

A világbajnokságon edzői sikerről is be kell számolnom, mivel Vass Zoltán személyében (aki Bécsben él, és én vagyok az edzője) a kategóriájában győzött, ezzel bizonyítva, hogy Üllőn biztosítva van a lövész szakemberi segítség, a felkészüléshez, sportoláshoz, kikapcsolódáshoz.

Idén júliusban a debreceni Sziluett lövő Országos Bajnokságon, mint az Üllői Lövész Klub versenyzője egy bajnoki, és egy második helyezést értem el.

Jövőre még jobb szereplésben bízok a Franciaországban megrendezésre kerülő Európa Bajnokságon.

Sporttársi üdvüzlettel,

dr. Gombos László